ازدواج دائم چه تفاوتی با ازدواج موقت دارد؟
نوشته شده توسط : shaapaarak

در این مقاله از شهرداد در مورد همه تفاوت های ازدواج دائم و موقت میپردازیم و از نظر قانونی و شرعی آن را بررسی میکنیم. در مذهب شیعه اسلام دو راه برای ازدواج وجود دارد یکی ازدواج دائم و دیگری ازدواج موقت در این مقاله قصد داریم تفاوت ها و شباهت های این دو نوع ازدواج را برای شما بیان کنیم.

یکی از اولین تفاوت های ازدواج دائم و موقت در مدت زمان آن است که در ازدواج دائم صیغه عقد به صورت دائمی و در ازدواج موقت برای مدت مشخصی جاری می شود.

ازدواج دائم

شرایط ازدواج دائم

یکی از قوانینی که در ازدواج دائم باید رعایت شود رضایت دو طرف است و زن و مرد در وهله اول باید هر دو رضایت داشته باشند.

مورد بعدی اهلیت ازدواج است و زن و مرد باید به لحاظ قانونی و شرعی شرایط ازدواج با یکدیگر را داشته باشند.

 در نهایت ازدواج دائم باید حتما در دفتر اسناد رسمی ثبت شود و ثبت کردن ازدواج بر عهده مرد است و عدم ثبت ازدواج مجازات در پی دارد.

از نظر مهریه همسر

 ذکر مهریه در هنگام ازدواج یکی از شروط اساسی ازدواج موقت است و اگر طرفین ازدواج موقت مهریه را ذکر نکنند این ازدواج باطل است. اما در ازدواج دائم تعیین مدت شرط صحت نکاح نیست و حتی اگر طرفین در هنگام عقد نکاح را برای زوجه در نظر نگیرند، زن در صورت داشتن جهیزیه مستحق مهریه است.

مهر المثل نیز جهیزیه ای است که بر اساس شرایط، تحصیلات، زیبایی و آداب و رسوم جامعه توسط یک متخصص برای زن تعیین می شود. لازم به ذکر است که در ازدواج دائم، اگر طرفین ثابت کنند که زن فاقد هر نوع جهیزیه است، مخالفت با قاعده غیرقانونی بودن حق جهیزیه زن، این شرط نامشروع و فاقد اعتبار است. فقط در کمیت و چگونگی آن موثر است.

عکس انگشتر و حلقه ازدواج

از نظر انحلال

در قانون مدنی ، دلایل انحلال ازدواج فسخ ، طلاق و انقضا مدت است. در هر دو ازدواج ، یعنی ازدواج دائم و ازدواج موقت ، در صورت وجود گزینه هایی (گزینه ها) ، از جمله گزینه نقص، گزینه تقلب و گزینه نقض شرط صفت، می توان قرارداد را فسخ کرد. در مورد دو دلیل از انحلال ازدواج، باید گفت که در این موارد طلاق مختص ازدواج دائم و مدت ازدواج موقت است.

همانطور که گفته شد طبق ماده 1120 قانون مدنی، مقررات مربوط به طلاق در ازدواج موقت اعمال نمی شود و اگر زوجین بخواهند نتیجه ای مشابه طلاق، یعنی جدایی و خاتمه زندگی زناشویی بدست آورند، می توانند لغو یا تمدید کنند. ازدواج موقت نیز با پایان یافتن مدت تعیین شده توسط طرفین قرارداد به پایان می رسد.

در ازدواج دائم با ایجاد سه بار فسخ و طلاق نیاز به محلل پیدا می شود و فرد نمی تواند با همسر قبلی اش ازدواج کند اما در ازدواج موقت تعدد عقد ایرادی ندارد و محلل نیازی نیست.

جمع بندی

شما می توانید با مراجعه به اپلیکیشن و سایت شهرداد با وکلای خانواده با تجربه و ماهر قبل از ازدواج مشورت کنید و همه جوانب حقوقی که باید در ازدواج رعایت کنید را بپرسید و رعایت کنید و یا اگر به هر دلیلی در این زمینه به مشکلی برخورد کردید می توانید با کمک آنها مشکل خود را حل کنید.





:: برچسب‌ها: ازدواج دائم ,
:: بازدید از این مطلب : 138
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 28 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: